"Резултатите от вторите проби показват, че държавата си е свършила работата", заяви депутатът от ГЕРБ

„Категорично искаме да кажем, че въпросът, свързан с чумата и т. нар. втори проби, показват, че институциите са реагирали адекватно”.

Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на извънреден брифинг в централата на партията в отговор на пресконференция, която БСП даде по-рано днес.

Нинова: Чума в Странджа няма, земеделският и вътрешният министър да си ходят

"Безотговорното отношение на БСП по време на тази криза е провокация срещу националната сигурност. Надяваме се, че компетентните органи ще се заемат с разследването на тези атаки", заяви Биков.

Порожанов: Няма да подам оставка заради чумата (ВИДЕО)

Той добави, че с този ход Нинова цели „да излезе от кашата, която забърка, когато ходеше и възпрепятстваше работата на ветеринарните лекари на местата, за които имаше съмнение, че има чума”.

Той посочи, че от ГЕРБ са очаквали Корнелия Нинова да даде пресконференция на тема кой носи отговорност за Бенчо Бенчев и изрази възмущението си от липсата на реакция от нейна страна.

Цветанов за исканите от Нинова оставки: Отчаяна акция, породена от завистта й

„Още не сме чули какво мисли тя. Тя реагира на този огромен скандал само с един статус във Facebook. Припомням, че по време на разразилата се буря стана ясно, че Бенчев е дал 50 000 лв. на БСП и с тях е била финансирана предизборната кампания на президента Радев и дали той знае затова. Това го каза Атанас Зафиров от БСП, след което го и потвърди. После тези твърдения бяха отречени, но ние не вярваме. За нас е озадачаващо бягането на Нинова от тази тема“, коментира Биков.

Той подчерта още, че в 99% от случаите Нинова лъже и я определи като професионален измамник, който се държи като собственик на работническо-мениджърско дружество и превръща БСП в това.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.