Ранените са 18

Адска катастрофа в Искърското дефиле. Потвърдена е смъртта на 16 души. Ранените са 18. Сред тях има хора с изключително тежки наранявания, съобщи за NOVA говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Малко след 17:00 часа в близост до Своге автобус с пътници е излязъл от пътя, помел четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града.

По предварителна информация инцидентът е станал на завой при силен дъжд.

В "Пирогов" пристигна здравният министър Кирил Ананиев. Той съобщи, че към "Пирогов" са потеглили линейки с общо 8 ранени. Двама от тях са починали в колите на Спешна помощ. Четирима от шестимата приети в болницата са в критично състояние.П

Катастрофите с автобуси в последните 15 г. (ВИДЕО)

В столичната болница "Света Анна" са настанени шестима пациенти. Един от тях е със сериозни наранявания. В УМБАЛ "Царица Йоанна" е приет един пострадал, без опасност за живота, а във ВМА са транспортирани двама души.

Веднага след подаването на сигнала за катастрофата, на мястото са пристигнали около 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 - от Враца и още 3 - от Монтана. 

По първоначална информация част от пътниците са жители на Световрачане. Екскурзията била организирана от местния пенсионерски клуб. 

Вероятно в злополучния автобус обаче имало и хора от други населени места, каза заместник-кметът на район Нови Искър Людмил Игнатов.

Собственикът на магазин в Световрачане, пред който преди началото на пътуването спрял катастрофиралия автобус, разказа за NOVA, че познавал повечето пътници. Сред тях в събота сутрин видял и едно дете - на възраст 12-13 години. 

Неправителствената организация Институт за пътна безопасност е предупредила за дефекти по рехабилитирания през 2016 г. път през Искърското дефиле, съобщава в-к „Дневник”.  Сдружението е получило информация от Агенция „Пътна инфраструктура", според която комисии са огледали пътя и са установили и описали гаранционни дефекти.

Премиерът Бойко Борисов обяви 27 август за ден на траур в памет на жертвите от адската катастрофа.

"Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина", написа министър-председателят във Facebook.

Районът на инцидента е отцепен. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.

Екипът на NOVA изказва най-искрени съболезнования на близките на загиналите!

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.