Екип на Новините на NOVA отиде пред офиса й в град Божурище

Коя всъщност е фирмата, собственик на автобуса, преобърнал се край Своге? Екип на Новините на NOVA отиде пред офиса й в град Божурище.

Цяла нощ патрул на полицията дежури там. Фирмата е „Мобилус 5” ООД. Зад волана е бил собственикът й – 62-годишният Григор Григоров. Той има 20-годишен стаж. Настанен е в „Пирогов”.

ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ В СНИМКИ ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА NOVA

В къщата, където живее и където е адресът на фирмата, тази сутрин нямаше никого. Фирмата е извършвала т.нар. „случаен превоз” и е с валиден лиценз до 2027 г., според информация на Министерството на транспорта.

"Пирогов": За четирима от пострадалите сме много притеснени

„Мобилус 5” ООД е регистрирана през 2001 г., а през май миналата година е минала през комплексна проверка, като не са открити никакви нарушения. Фирмата притежава шест превозни средства. Всички документи към тях са наред.

ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ: До късно през нощта продължи огледа на автобуса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съмненията на зам.-министърът на транспорта Ангел Попов обаче са, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка. Това е трябвало да стане в началото на август. По закон всички автобуси след 10-годишна експлоатация са длъжни да минават два пъти тази годишна проверка. Дали това е станало с въпросния автобус, който се преобърна, все още не е ясно.

Не е ясно и дали в превозното средство е имало колани и дали са били поставени от пътниците.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.