Там в събота стана катастрофа с автобус

На пътя край Своге, където в събота катастрофира автобус, са правени доста предписания. Имало е 4-5 предписания, които в момента се проверяват, като част от тях са вземани впредвид, но по друга част не е било взето отношение. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в Министерския съвет. 

Трагедията край Своге В СНИМКИ

"Докладвах за контрола на МВР и върху този участък, и по-широко върху проблема за пътните произшествия", добави вътрешният министър. Той поясни, че на срещата при премиера Борисов е докладвано и кой е водачът на автобуса и какви нарушения има и от кога.

АПИ 5 пъти карала фирмата да отстрани дефектите от опасния път

Тема на разговорите са били и законодателните промени, които трябва да се направят, посочи Валентин Радев. Той припомни, че Законът за движение по пътищата е разделен на три закона. Обсъжданията по него са завършили в 4-5 големи града на страната. Сега официално започва процедурата по обсъждане и внасяне в Министерски съвет. "Ще ускорим този процес", обяви Радев. Той се надява това да стане факт, за да се подобри работата и да се намалят пътно-транспортните произшествия.

КАДРИ ОТ ДРОН: Мястото на трагедията край Своге (ВИДЕО)

Московски: При нас няма информация за извършения случаен превоз

Здравният министър: 21 души са ранени при катастрофата край Своге

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.