Тази сутрин е приключила проверката на фирмата-превозвач

Тази сутрин е приключила проверката на фирмата-превозвач. Документацията е предадена на разследващите органи. Фирма „Мобилус 5” ООД притежава валиден лиценз за извършването на автобусен превоз на пътници, валиден до 14 март 2027 г.”

Здравният министър: 21 души са ранени при катастрофата край Своге

Това информира министърът на транспорта Ивайло Московски на брифинга след спешната среща на институциите в Министерския съвет.

„Фирмата е регистрирана в град Божурище и притежава доказана финансова стабилност, валидна до 2019 г. На 5 април тази година е извършена цялостна комплексна проверка на компанията. Не са установени нарушения към датата на проверката”, уточни той.

Цацаров: Шофьорът на автобуса е карал с 53 км/ч при ограничение от 40 км/ч

„Установено е, че в лиценза са записани шест автобуса. По наредба такъв вид превози имат задължението да уведомяват предварително „Автомобилна администрация” при случай на случаен превоз, където трябва да се съдържа информация относно маршрута, дата и часа на пътуването. Мястото на тръгване и ориентировъчен час и мястото на пристигането му. Такава информация към нас няма”, каза още министър Московски.

Шофьорът е Григор Григоров, който е и управител на фирмата.

АПИ 5 пъти карала фирмата да отстрани дефектите от опасния път

"Има изискване автобуси, по-стари от 10 години, да минават два пъти годишно на технически преглед. Това е свързано с необходимостта от по-високо ниво на безопасност",уточни министър Московски.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.