Социалистите поискаха оставката на цялото правителство

БСП поиска оставка на цялото правителство. Социалистите не са изненадани от изгонените трима министри, но смята, че оставките са закъснели. Червените настояват поста си да напуснат още Цецка Цачева – заради избягалите затворници и срива на Търговския регистър, както и Румен Порожанов – заради кризата в Странджа. Междувременно част от коалиционните партньори поискаха среща за разясняване на причините за оставките. 

Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента”, заяви Кирил Добрев от БСП.

ЗАРАДИ ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ: Борисов поиска три министерски оставки

„Днес трима възлови министри от правителството на стабилността си отиват, вицепремиер за пореден път истерично и остро реагира и възразява на премиера. По същество това се нарича правителствена криза. Ние като политическа сила не сме изненадани от оставките. Намираме ги за доста закъснели”, уточни Добрев.

„Това за нас е признание за провала на 10-годишната политика на рязане на ленти. Важният въпрос обаче всъщност е съвсем друг. Тези са поредните, които за 10 години си отиват. Какво се случва обаче след тях”, попита Добрев.

Радев и Нанков: Сами подадохме оставки, поемаме политическата отговорност (ВИДЕО)

„Това, че тези хора си тръгват, както се опитваме да подчертаем, не е отговор на големия въпрос. Големият въпрос е ще има ли качествена промяна в политиките, които те водят”, каза от своя страна Крум Зарков.

„Каквито и смени да се направят в момента на министри, няма абсолютно никакво значение, тъй като водачът на този керван е един 10 години, политиката, която следва е една и най-ярък пример е актуалният в момента нов орган, който искат да създадат за пътната безопасност, защото такъв орган има”, заяви Георги Свиленски от БСП.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.