Заместник-председателят на партията коментира трите министерски оставки, хвърлени в петък

Когато се създава усещане, че нещо не е наред, ние от ГЕРБ поемаме политическа отговорност. Не казваме, че тези министри носят пряка отговорност. Но трябва да се поеме отговорност, за да могат всички институции да продължат да работят”. Така председателят на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов коментира трите министерски оставки, подадени в петък заради трагедията край Своге. Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглиха от постовете си дни след жестоката катастрофа, при която загинаха 17 българи.

ЗАРАДИ КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ: Трима министри си тръгват от кабинета (ОБЗОР)

Цветанов подчерта, че отговорност трябва да носи всеки човек, които заема висок държавен пост.

Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е създала като модел. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В БСП да се носи политическа отговорност - такова нещо няма“, категоричен бе Цветанов.

Той заяви, че оставките на Радев, Нанков и Московски ще бъдат обсъдени с коалиционните партньори на ГЕРБ в кабинета. Цветанов обаче не коментира темата за това кои ще са следващите министри на вътрешните работи, транспорта и регионалното равитие.

Той коментира още, че „удобният за БСП момент”, свързан с автобусната катастрофа, бил, че така социалистите успели „по някакъв начин да се отклонят от темата с инцидента с колата на бащата на президента”.

Политическите реакции след оставката на тримата министри (ВИДЕО)

Искам да попитам президента как така дава една оценка за трагедията край Своге и друга - за инцидента с неговия баща. Нека да има доблестта и да застане като президент на страната, а не като партиен функционер на БСП”, каза още Цветанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.