БСП иска оставка на цялото правителство, в коалицията са изненадани

БСП поиска оставка на цялото правителство. Социалистите не са изненадани от изгонените трима министри, но смята, че оставките са закъснели. Червените настояват поста си да напуснат още Цецка Цачева – заради избягалите затворници и срива на Търговския регистър, както и Румен Порожанов – заради кризата в Странджа. Междувременно част от коалиционните партньори поискаха среща за разясняване на причините за оставките. 

„Камилите се сменят, керванът си върви и от 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза в момента”, заяви Кирил Добрев от БСП.

ЗАРАДИ ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ: Борисов поиска три министерски оставки

„Днес трима възлови министри от правителството на стабилността си отиват, вицепремиер за пореден път истерично и остро реагира и възразява на премиера. По същество това се нарича правителствена криза. Ние като политическа сила не сме изненадани от оставките. Намираме ги за доста закъснели”, уточни Добрев.

„Големият въпрос е ще има ли качествена промяна в политиките, които те водят”, каза от своя страна Крум Зарков.

Радев и Нанков: Сами подадохме оставки, поемаме политическата отговорност (ВИДЕО)

„Каквито и смени да се направят в момента на министри, няма абсолютно никакво значение, тъй като водачът на този керван е един 10 години, политиката, която следва е една и най-ярък пример е актуалният в момента нов орган, който искат да създадат за пътната безопасност, защото такъв орган има”, заяви Георги Свиленски от БСП.

Депутатите от ГЕРБ стоят зад кабинета и не смятат, че е време за предсрочни избори. Според Тома Биков тримата министри нямат персонална вина за катастрофата, но в политиката отговорността се понася с оставка.

„За нас властта на е самоцел. Ние няма да си позволим авантюрата да хвърлим българското общество в хаос, в безпътица, в ръцете на хора, които са крайно съмнителни. Не просто, които не могат да управляват. Крайно съмнителни кръгове, които в момента целят да се възползват от един евентуален хаос, за да изчистят свои действия в миналото”, заяви Тома Биков.

Кои са отиващите си министри?

От ВМРО са изненадани от оставките на тримата министри.

„Първо бихме искали спешна среща с ръководството на ГЕРБ, спешен коалиционен съвет, на който да ни бъдат представени мотивите за тези оставки. Аз специално съм с изключително добри впечатления от работата на министър Нанков”, заяви Искрен Веселинов от ВМРО.

„Атака” от своя страна подкрепиха премиерското решение.

„Аз мисля, че няма повод да се правят драми и истерии, защото чух че някой от колегите ми недоволстват, че не е имало коалиционен съвет. Това са министри от квотата на ГЕРБ. Премиерът има право да избира с кого да бъде в екип”, коментира Волен Сидеров.

Недоволният му колега Валери Симеонов постави под съмнение по-нататъшното участие на партията си в управлението, защото оставките не били съгласувани с него.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.