„Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много”, заяви Борисов по повод министерските оставки

Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и, когато допускаме грешки, съм безкомпромисен. Струва ми безсъние и нерви. Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим. Защото ние не сме БСП. Два пъти в мандат на БСП падат банки. Виждате, навсякъде, където възникне проблем, изникват скрити клетки, които веднага провокират". Това каза премиерът Бойко Борисов по повод оставките на вътрешния, регионалния и транспортния министри, подадени в петък.

Цветанов: Когато има усещане, че нещо не е наред, ГЕРБ поема отговорност (ВИДЕО)

"Може би се питате защо приех оставките. Министър Нанков е прекрасен специалист. Още им ремонтираме тяхното строителство, аз по никакъв начин не ги съдя. Те са опозиция, да си говорят. Ние си гледаме нашата работа", заяви Борисов.

Той бе категоричен, че автобусните фирми ще трябва да инвестират в закупуването на  седалки с колани за превозните средства.

Ако не, няма да возят хора. Тук вече не трябва да се коментира дали браншът щял да загуби. Ако искаш да караш, трябва да бъдеш с колан. Това трябва да бъде незабавно въведено. Новият министър трябва да се погрижи за това. Много се направи и за шофьорските книжки, и за коланите, но не е достатъчно. Фактът е, че трима министри отговарят и това се е случило. И се размива отговорността. Аз мисля, че трябва да се поеме политическа отговорност за това. Като има проблем трябва да се носи отговорност", категоричен е премиерът.

ЗАРАДИ КАТАСТРОФАТА КРАЙ СВОГЕ: Трима министри си тръгват от кабинета (ОБЗОР)

Той коментира и инцидента с колата на бащата на президента, при който Георги Радев удари с мъж в електрическа триколка.

"За случая в Харманли не искам да коментирам. 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, чуди се. Чак на 25-ата минута предприема някакви действия", заяви министър-председателят. И допълни, че това също е повод да приеме оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

В понеделник премиерът ще покани Обединените патриоти на разговор за бъдещето на правителството. Тогава ще бъдат обсъдени и кандидатурите за наследници на Радев, Нанков и Московски. Вече имало варианти за нови министри, но Борисов не съобщи кои са те. Каза обаче, че има забележки към работата и на други членове на кабинета, но не стана ясно дали предстоят още рокади. Едно е сигурно: Цветан Цветанов няма да се връща в МВР и остава председател парламентарната група..

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.