В града ще се играят част от мачовете от Световното първенство по волейбол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри изцяло обновената зала „Иван Ханджиев” в Русе в събота.

Съоръжението ще се използва за тренировки по време на Световното първенство по волейбол за мъже. В Русе ще се играят мачовете от груба „Б”, в която са отборите на Бразилия, Холандия, Франция, Канада, Египет и Китай.

СНИМКИ ОТ ОТКРИВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК

Горд и щастлив съм от инвестициите в спортна инфраструктура, които правим в Русе. Инвестирахме доста средства в стадиона, в залата по борба, в залата за тенис на маса, а сега и в залата за волейбол. Защото и волейболният отбор, който тази година влезе в Суперлигата, трябва да бъде подкрепен”, заяви Кралев.

Ремонтът на зала „Иван Ханджиев“ включва полагане на топлоизолация на фасада и таван, подмяна на прозорци, врати и хидроизолация. На пода е поставена винилова настилка и са ремонтирани санитарните помещения. Извършена е и частична подмяна на електрическата и ВиК инсталациите. Стойността на ремонта е над 220 000 лв., осигурени от Министерството на младежта и спорта. Община Русе е инвестирала 18 000 лв. в оборудването на залата.

Спортният министър обяви още, че ще се работи и за реконструкция на боксовата зала в Русе. До няколко седмици ще започне ремонтът и на спортното училище в крайдунавския град.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.