Причината била множеството еднакви коридори на летище "Гетуик"

Постоянният представител на Великобритания в ООН Карен Пиърс обясни несъответствията в разпространените кадри на заподозрените за покушението срещу семейство Скрипал, предаде БГНЕС.

Според Карен Пиърс причината са множеството еднакви коридори на летище "Гетуик".

„Руският посланик спомена, че на кадрите [със заподозрените] в един и същи коридор е отбелязано еднакъв час. Не знам дали посланикът е бил някога на летище "Гетуик", но ние сме били и там има множество еднакви коридори, през които могат да преминават хората. Именно това се е случило и с двамата руснаци“, заяви Пиърс по време на извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН, свикано по повод новите доказателства за инцидента в Солсбъри.

По-рано от Скотланд Ярд разпространиха сходно обяснение. Според полицията на Обединеното кралство двамата заподозрени са попаднали едновременно в обектива на две различни камери, докато са напускали т.нар. „стерилна зона“ на летище "Гетуик".

Пиърс коментира и защо правителството на Мей е игнорирало всички опити на Москва за провеждане на съвместно разследване.

Британски министър обяви: Путин е отговорен за атаката с „Новичок”

„Никой не вика подпалвача, за да гаси пожара“, отбеляза постоянният представител на Великобритания.

В сряда от Скотланд Ярд публикуваха серия фотографии на двама руснаци, заподозрени в покушението срещу Скрипал с нервнопаралитичното вещество „Новичок“. Според британското следствие мъжете са на възраст около 40 години и са пътували с руски паспорти на името на Александър Петров и Руслан Боширов. От Министерството на външните работи на Руската федерация обаче отрекоха да имат каквото и да е отношение към двете лица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.