Коментират социологът Андрей Райчев и политическият анализатор Георги Харизанов

Номинираният за транспортен министър Александър Малонев се отказа в последния момент от поста. За решението си Манолев изтъкна, че срещу него се извършвала атака от съшити обвинения и провокации от група лица.

„Историята е странна, има детайл, който не разбирам. Сутринта смятат да предлагат тези трима души, изяснява се, че президентът не е подписал указа за вътрешния министър,  изведнъж като резултат не се сменя кандидата за вътрешен министър, а – за транспортен. Излиза, че ако президентът не беше забавил въпросния указ, този човек щеше да е министър вече”, коментира пред NOVA социологът Андрей Райчев.

Александър Манолев не иска да е министър на транспорта (ВИДЕО)

„Струваше ми се, че тази история с трите оставки е фойерверк в началото на сезона”, коментира още Райчев.

„Изведнъж определени медии преоткриха личността на Александър Методиев”, коментира политическият анализатор Георги Харизанов. „Всички губим от това, че няма да е министър. Аз много съжалявам, че няма да е министър”, коментира още Харизанов.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ: Парламентът отложи гласуването на министерските рокади

Той коментира още, че вчерашният ход на Манолев и на премиера Борисов говори, че има желание за подобряване и за намиране на хора, които да бъдат по-добри от действащите досега.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.