Причината за решението му са провокации срещу него и "съшити обвинения"

Искам премиерът Бойко Борисов да оттегли номинацията ми за поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията”.

Това заяви на брифинг в Министерския съвет Александър Манолев, който досега заема поста заместник-министър на икономиката и бе номиниран за креслото на Ивайло Московски.

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ: Парламентът отложи гласуването на министерските рокади

Причината да не иска да е министър на транспорта са "съшити обвинения" и провокации срещу него.

„Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен, от една определена група от момента, в който номинацията ми бе обявена. Със скалъпени обвинения и без никакви доказателства се опитват да блокират работата ми в Министерството на транспорта. Ясно ми е, че по този начин се атакува не само аз като кандидатура, но и целият кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината”, заяви Манолев.

"Предстои да се срещна с адвокати, за да обсъдим моите контрадействия, за да защитя името си", посочи още той.

Трима нови министри в кабинета „Борисов 3" (ОБЗОР)

Манолев не даде отговор дали ще продължи да бъде заместник-министър на икономиката.

Припомняме, че днес парламентът трябваше да гласува оставките на министрите на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи и на транспорта, но това не се случи заради непостъпил в деловодството на парламента указ на президента за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

Радев: Министерските постове са изцяло в ръцете на премиера

Главният секретар е номиниран за вътрешен министър. Очаква се след завръщането си от посещение в Рига президентът Румен Радев да подпише указа и следващата седмица оставките да влязат за гласуване в пленарна зала, а веднага след това наследниците на Нанков, Радев и Московски да се закълнат и поемат министерствата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.