Възпитателките са били привикани в полицията

Учителки превеждат група деца през жп прелез със спусната бариера секунди преди да мине влак. Скандалният клип взриви социалните мрежи. Случката е от Велинград.

Опасната ситуация се разиграла пред очите на Филип Каролев. Мъжът спрял до прелеза, за да снима с телефона си идващата теснолинейка, когато внезапно на релсите излезли две учителки и 40 деца.

Наказват учителките, които преведоха деца през прелез

Децата са от първи и втори клас и учат в близкото училище “Неофит Рилски“. Преподавателките признаха вината си и се извиниха. Учителката, която кара децата да пресекат релсите, се съгласи да разкаже какво точно се е случило, но пожела лицето й да бъде скрито. Тя твърди, че децата имали физиологични нужди и е трябвало да пресекат и да отидат до училището. Заяви още, че ще поеме отговорността.

Два влака пометоха кола на жп прелез, има жертва (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свидетел на опасната ситуация става и родител, чийто дете също пресича. Той обаче не смята, че учителките са виновни. Те обаче ще бъдат наказани. Директорът на училището заяви, че най-вероятно ще им бъде отправена забележка като първо провинение. В полицията им е съставен и акт. Глобата е до 150 лева.

Камион помете бариерата на един от най-модерните прелези у нас (ВИДЕО)

Общината във Велинград започва във всички училища в града спешен инструктаж на учителите как да пресичат с децата. Освен това всички директори ще бъдат задължени групите, които напускат училища да бъдат придружавани не от двама, а от повече преподаватели, за да няма подобни инфарктни ситуации. Очакват се и санкции от Министерството на образованието. Какви ще са те, ще стане ясно, след като приключи тяхната проверка.

Междувременно с децата, чийто живот е бил изложен на риск, от днес работи психолог.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.