Лекарите се опитват да го изведат от медикаментозната кома, в която се намира

Тежко остава състоянието на 13-годишно момче от Пазарджик, което пострада сериозно, след като върху него падна футболна врата.

Футболна врата премаза дете, лекари се борят за живота му

Лекарите се опитват да го изведат от медикаментозната кома, в която се намира. Шести ден докторите от пазарджишката болница се борят за живота му. Казват, че има леко подобрение в състоянието му.

Инцидентът стана на футболно игрище в понеделник малко след 18.00 ч. 13-годишното момче играело с други деца, когато решило да се покатери върху футболната врата. В момента, в който се провесило на гредата, металното съоръжението се наклонило, паднало и затиснало детето. То изпаднало в кома и веднага е откарано в болница.

Футболна врата падна върху главата на дете в Кюстендил

13-годишният Михаил тренира футбол в местния клуб от няколко години. Затова и често се събирал да рита с приятели, разказа баща му пред камерата ни.

 „Той скокнал, за да се хване за вратата и заедно с вратата за една секунда, за секунда става тая работа и пада с нея и се удря”, разказа бащата на момчето Александър Камберов.

Бащата отрича в деня на инцидента синът му и останалите деца да са изкъртили от основите футболната врата. Твърди,че тя никога не е била заварена и вина за това имала общината. За това сега ще я съди.

„Ще си търсим правата, много ясно,много ясно, че ще си ги търсим. Моето дете е тук в лошо състояние”, казва Камберов.

От общината твърдят,че преди две седмици извършили проверка на площадката и тя била обезопасена.

„Поддържането на тази площадка да не кажа е една перманентна дейност, защото тук постоянно се руши и постоянно се ремонтира и поправя. Преди две седмици се наложи две от вратите, които да ги приберем на склад, тъй като ние ги заварим и те ги откачат”, казва Иван Стефанов от Община Пазарджик

Междувременно битката за живота на детето в болницата продължава.

 „В момента се борим за живота, след това за неврологичното му състояние, а после и психичното му възстановяване, което може една година да продължи”, обясни д-р Георги Тонков от Отделението по реанимация, МБАЛ- Пазарджик.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая - засега срещу неизвестен извършител. Полицията в Пазарджик разпореди всички общински кметове да проверят детските и спортните площадки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.