Разказ за една мистериозна карта, една голяма тайна и една секретна експедиция

В "Ничия земя" Даниела Тренчева връща отново на мястото, известното като гробницата на египетската богиня Бастет в местността Градище, само за да може още по-убедително да разсее слуховете и преданията в търсене на пътя до дълбоката истина. Изследванията на некропола се правят за първи път след секретната експедиция, организирана от Людмила Живкова през 1981 г. Някои свързват тайния поход с мистериозна карта, която пророчицата Ванга е разчела и изпратила хора да търсят ценно заровено в земята знание. Други намесват службите в разкопки и търсене на съкровища.

"Ничия земя": Мистерията на Странджа

Племенницата на Ванга Красимира Стоянова е единствената, която може да разказва от първо лице за напътствията на леля си, свързани с мистериозната Странджа и онова, което се крие там.

"Именно затова потърсихме ключовия участник в експедицията, за която се твърди, че е ръководена лично от дъщерята на тогавашния първи - Людмила Живкова. Инициатор на тайнствения поход се оказва самата Красимира Стоянова. Тя е човекът, който пръв се докосва до старинната карта с неразгадани символи и загадъчни фигури, които се явяват върху скалите. Изключително интересното място, появата на силуети и предстазанието за скрит саркофаг действат магнетично на племенницата на пророчицата и тя, заедно с малък екип се връща, за да търси. Годината е 1981-а…", разказва Даниела Тренчева. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.