Ако бъде признат за виновен, Никола може да лежи в затвора от 3 до 10 години

Прокуратурата повдигна обвинение на 18-годишния Никола Николов от Лясковец, който се опита да обере магазин във Варна с газов пистолет. Преди да влезе с оръжието в магазина, 18-годишният Никола напуснал дома си в Лясковец изненадващо.

ПРОДАВАЧКА ОСУЕТИ ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ: Защо задържаният беше пуснат?

Бащата на момчето 71-годишният Нено Николов разказва, че в миналото синът му имал проблеми с агресията.

“С някакви деца от Лясковец се беше бил, имаше дело. Водил съм го на психолог като малък. От училище ми препоръчаха да го заведа, че имал психични отклонения. Водихме го, лекувахме го. Агресивен е малко и не признава какво е направил, сподели бащата на Никола.

Продавачка обезвреди крадец, въоръжен с пистолет (ВИДЕО)

Въоръженият грабеж не се осъществи заради намесата на двама мъже и продавачката. Версията на Никола, който влезе в магазина с маска на лицето, е различна.

“С маска, защото съм болен от бронхит. И сбърках пистолета с портфейла, с едната ръка пистолета, а с другата – портфейла. Жената се развика и влязоха младежите, които се виждат на камерата и ме свалиха“, разказа Никола Николов.

"Дръжте крадеца": Продавачка погна нагъл обирджия (ВИДЕО)

Той твърди, че не е искал да обира магазина. Ако бъде признат за виновен по обвинението за въоръжен грабеж, Никола може да лежи в затвора от 3 до 10 години.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.