"Този човек е на свобода, защото законът е калпав", смята адвокат Марин Марковски

Продавачка обезвреди нападател с пистолет. Опит за въоръжен грабеж във Варна беше осуетен от жената зад щанда в магазина и двама клиенти. Екшънът беше заснет от охранителните камери. Крадецът е задържан, но малко по-късно освободен. Това разгневи собственикът на магазина. С него се срещна екип на „Здравей, България”.

Продавачка обезвреди крадец, въоръжен с пистолет (ВИДЕО)

Според прокуратурата оръжието на крадеца не е било огнестрелно, а газово. 18-годишният младеж от Лясковец е с чисто съдебно минало. Именно затова той е бил пуснат на свобода.

Според собственика на магазина Димитър Петров прокуратурата и полицията не работят заедно и няма връзка между тях.

„Хората трябва да знаят, че никога не трябва да се правят на герои, защото насоченото срещу тях оръжие може да ги убие. Комбинацията от дизайнерски наркотици с алкохол водят до ужас в главата и правят човека бойна машина”, коментира адвокат Марин Марковски.

По думите му, когато човек е нападнат, той не трябва да се съпротивлява.

Този човек е на свобода, защото законът е калпав. От друга страна, не може да бъде смачкан един млад човек. Ако той бъде ударен тежко, ако отиде в затвора, той ще стане лош. Присъдата е, за да превъзпита, а не за да отмъсти за злото”, каза още Марковски.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.