Жандармерията пази града край Дунав

Политиците призоваха да не се допуска ескалация на напрежението в Русе. Темата стигна до парламента.

"Държавата е взела всички мерки, за да не ескалира напрежението в Русе след убийството на Виктория Маринова". Това заяви в кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов. Депутати от мнозинството и от опозицията призоваха да не се допуска заиграване с етническия мир.

"Не го нагнетявайте. Престъпления извършват и християни, мюсюлмани, българи, роми и турци, и всякакви. Жандармерията е там. Вътрешният министър ми докладва, че е взел всички мерки да не се случи каквото и да било", категоричен беше премиерът.

Засилено полицейско присъствие в два квартала в Русе

По думи на Цветан Цветанов от ГЕРБ институциите полагат максимални усилия за да неутрализират напрежението. 

"За съжаление политиците са някой път тези, които подкрепят и провокират подобни неща да се случват в дадени точки на страната. Но нека бъдем разумни и нека действително да не слагаме в общи линии някакво разделение между това, че единият етнос прави повече тежки престъпления от другия", каза още Цветанов.

"Има правосъдие - да се носи отговорност, да бъде наказан този човек, ако действително той е извършителят. Но това да не прераства в етнически конфликт. Изключително е опасно това", категорична беше Корнелия Нинова от БСП.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.