Поводът е снощната "разходка" на рокери от града

Засилено полицейско присъствие и жандармерия в два квартала на Русе. Поводът е снощната "разходка" на рокери от града в двете ромски махали край Дунав. Мотористите обиколиха местата, където живее Северин, задържан в Германия за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. Те форсираха машините, но не създадоха безредици. Мотиристите са от русенски мотоклуб, които казаха, че са отишли там само, за да се разходят.

Нощта в квартала премина спокойно благодарение на полицейските патрули, които и към момента следят за напрежение. 

“Нямаме данни за пострадали граждани. Обстановката е спокойна и ситуацията е овладяна и няма излишна провокация. Няма задържани лица. Към момента има засилено полицейско присъствие в два квартала“, заяви на извънреден брифинг комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ: Moтористи нахлуха в махалата в Русе (ВИДЕО) 

По думи на жителите на квартала мотористите са търсели близките на Северин. Част от тях не пуснаха децата си на училище от страх.

Рокерите са категорични, че не бива да седим безучастни срещу убийствата на невинни хора. Те допълниха, че до момента не създават проблеми, но не гарантират, че  това ще продължи така.

Роднините на задържания Северин: С него е имало и още двама души

“Започнаха да чупят, а детето ми беше отвън, докато мотористите се въртяха с моторите. Децата ми пищяха от уплаха. С моторите ще прегазят децата. Заради един всички ще пострадаме“, сподели жителка на махалата.

Майката на Северин Красимиров: Той призна вината си (ВИДЕО)

Живущите споделиха в ефира на NOVA, че се страхуват от отмъщение. Те разказа още, че мотористите отново са направили опит да навлязат в махалата, но са били спрени от полицията.  Очаква се в района да пристигне и жандармерия.

Момчето, което е помогнала на Северин да напусне страната, беше извикан на разпит, но не е задържан. На този етап полицията прецени, че той не е съучастник на убиеца.  За NOVA, той разказа, че не е знаел какво е извършил Северин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.