Само пред NOVA изпълнителният директор на компанията говори за обществените поръчки и прокурорските проверки

Решението на компанията "Джи Пи Груп" да се оттегли от участието в обществени поръчки у нас е заради клеветническата кампания срещу фирмата. Това заяви за първи път пред NOVA изпълнителният й директор Владимир Житенски. Той обяви, че фирмата, извадена от бизнеса с обществени поръчки по нареждане на премиера Бойко Борисов, ще чисти името си в съда. 

Цацаров: Нито една версия за убийството на Виктория не е изключена

"Сатанизират ни по този начин и разговорът ще продължи в съда. Винаги сме спазвали законите в тази страна. Определени групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни", заяви Житенски. 

Той обясни, че компанията сама е решила да се оттегли от спечеления търг за изграждането на тунел "Железница", който е част от трасето на магистрала "Струма". България получи европейско финансиране за магистралата и ако не изпълни последната отсечка от трасето в срок, може да изгуби всички средства, получени за магистралата през последните години. 

„Ние сами се отдръпнахме от проекта за строителство на тунел „Железница”, който е част от един голям проект за няколко милиарда. Ако ние не се отдръпнем и започнем да проявяваме некоректност към страната си, ще загубим всичките тези средства”, каза още Житенски. И категорично заяви, че компанията му не е "инструмент за политически игри" и никога не е имало чадър над нея. 

„При нас предметът на работа е съвсем друг. Образувано е досъдебно производство за пране на пари. В рамките на извършените до момента действия, по искане на Софийската градска прокуратура, е наложен запор върху паричен превод от България към чужда банка в размер на 14 млн. евро”, заяви за NOVA главният прокурор Сотир Цацаров.

Цялото интервю с Владимир Житенски гледайте във видеото по-долу. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.