Анализатори прогнозираха трудни времена за управлението на германския канцлер

След гласуването в Бавария анализатори прогнозираха трудни времена за управлението на Ангела Меркел. Има нов шанс за консервативена срещу либерална Европа, както и ръст на крайните националисти. Последните дни сложиха пръст в раната на континента - гостоприемство, мигранти, страх от ислямизация, политическа употреба на всички тревоги на населението. 

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков заяви в "Събуди се", че Меркел си отива, но завлича всички със себе си. По негови думи през 2015 г. канцлерът на Германия каза "Елате, ще се справим", но тя не се справи.

Заложническа драма затвори за часове гарата в Кьолн (ВИДЕО)

"В рамките на 10 месеца тя трябваше да се справи с тежко убийство от афранистанец, убито малолетно момиче, отново от афганистанец, убийство на млад германец в Кемниц. Германците излязоха да протестират за първи път след 1989 г. След това последва отново убийство на момче и накрая стигаме до последния случай в Кьолн", заяви Марков.

Той беше категоричен, че "Алтернатива за Германия" вече е втора политическа сила. Според него тя е на път да стане първа в източния блок.

"Политическата реалност в Европа наподобява тази през 1989 г., съществува политическа криза на традиционните партии", добави Марков. 

ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ: Удар за хората на Меркел на вота в Бавария (ВИДЕО)

"Тази година е знакова за българската политика. България даде четири много ясни послания за западноевропейския елит. Ние сме смирен народ, ГЕРБ е смирена политическа сила, направихме чудесно Европейско председателство. България даде ясно послание, че не приема джендър идеологията", коментира още Марков.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че отмяната на смърното наказание е грешка. Според него то рано или късно ще бъде въведено в Европа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.