Феновете ще могат да видят техните празничните одежди отблизо

Феновете на Меган Маркъл и принц Хари ще могат да видят отблизо сватбените одежди, с които двамата се венчаха на 19 май, предаде БТА. Точно 100 дни след сватбата бе обявено, че ще има специална експозиция, посветена на специалния ден на кралската двойка. 

Принц Хари и Меган Маркъл посетиха кралство Тонга (СНИМКИ+ВИДЕО)

Изложбата се нарича “Кралската сватба на херцога и херцогинята на Съсекс”. Тя ще се състои в Уиндзорския дворец от 28 октомври до 6 януари, след което ще бъде преместена в двореца Холируд в шотландската столица Единбург от 14 юни до 6 октомври 2019 г.

Ще бъдат изложени булчинската рокля на херцогинята на Съсекс и нейният 5-метров шлейф, както и копие на военната униформа на принц Хари, която носеше на венчавката. Интерес ще предизвика и диамантено-платинената тиара, която беше предоставена за случая на Меган от кралица Елизабет Втора. Пълното булчинско "снаряжение" на Меган ще бъде поставено в голяма стъклена кутия. 

Меган Маркъл - кадри, от които кралицата ще се изчерви (СНИМКИ)

Мелбърн приветства принц Хари и бременната му съпруга Меган (СНИМКИ)

Експозицията ще включва и тоалети на шаферите на сватбата, сред които тези на принц Джордж и принцеса Шарлот. Ще има запис на разказа на Уейт Келър за създаването на роклята, както и записи на думите, които двойката е изрекла по време на подготовката на сватбения ден.

Меган и Хари активно са участвали в организацията на изложбата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.