Викторио Александров е подал сигнал за психически тормоз срещу застреляната жена

Едногодишното дете, което беше простреляно от баща си снощи, е починало в "Пирогов". Лекарите не са успели да го спасят.

26-годишният мъж, който застреля съпругата и дъщеричката си в София, е направил неуспешен опит за самоубийство. Животът му е вън от опасност, а той самият е под охрана в "Пирогов".  От жилището в кв. „Надежда” до мястото, където убива детето, мъжът отива с такси. Таксиметровият шофьор е този, който помага на полицията да го намери. Той го е разпознал по снимката, която беше разпространена.

ТРАГЕДИЯ В СОФИЯ: Почина детето, открито простреляно снощи

С два изстрела в главата, след семеен скандал в апартамент в столичния квартал “ Надежда” - така 26 годишният Викторио Александров убива приятелката си и майка на детето им - момиченце на 1 годинка.

„Майката на убитата е посетила апартамента, защото е нямала връзка с нея по телефона. Извикала е ключар. При влизането е намерена починалата млада жена”, разказа градския прокурор на София Емилия Русинова.

След като прострелва смъртоносно жена си, Викторио Александров бяга с невръстната си дъщеричка и часове наред се укрива. Преди полунощ посяга и на живота детето си, като го прострелва. Прави неуспешен опит да се самоубие. Бащата и детето са намерени до бензиностанция край Горни Богров.

„Получихме сигнал от таксиметров водач, който заяви, го е качил с малко дете.  Бил е заплашен от извършителя и му е казал кара посока бул. „Ботевградско шосе”.  Бил е заплашен. Оставил го е в храстите. Мъжът е споделил,че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее”, допълни Русинова.

Вместо това, мъжът убива невръстното си момиченце - в тъмна местност, в порутена сграда, намираща се зад храстите, обясни прокурорът.

Убиха млада жена в столичния кв. "Надежда", издирват детето й (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бащата, извършител на деянието, е без опасност за живота, настанен в болницата с прострелна рана в главата, но по-скоро само одраскване”, обясни Емилия Русанова.

Извършителят на убийството Викторио Александров е работил като охранител. Прострелял е приятелката си и детето им със законно притежавания си пистолет. Не е криминално проявен. Преди година се били разделили за кратко със жена си.

„Има един единствен сигнал за психически тормоз от извършителя към жертвата. Сигналът е подаден в четвъртък. Преди година са се разделили”, обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Сигналът е подаден в петък, след като в четвъртък двамата се разделили. 

Съседите им в квартал „Надежда” не са чули нито изстрелите, нито скандали в семейството. Убиецът няма психични заболявания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.