Херцозите на Съсекс имаха вълнуващи преживявания в последния ден от обиколката си в бившите британски колонии

Съпругата на британския принц Хари – херцогиня Меган, се сдоби с традиционна маорска мантия, наречена короваи. Тя я получи по време на посещението на кралската двойка в Роторуа в последния ден от визитата им в Нова Зеландия, съобщава БТА.

Мантията е направена от лен и фазанови пера. Тя беше подарена на бременната херцогиня на пищна маорска церемония.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Жените винаги са имали водеща роля в историята на маорите. Тази мантия ще защитава Меган по време на нейната бременност. Загръщането ѝ в нея ще ѝ даде сила, топлина и любов“, каза Норма Стърли, създателката на мантията.
 
В дизайна на мантията са втъкани сини, златни, бели и червени копринени нишки, вдъхновени от герба на херцога и херцогинята на Съсекс.

Кралица Елизабет Втора получи подобна мантия, когато посети Роторуа при обиколката след коронацията си през 1954 г. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн блесна с подобна одежда при визитата си в Бъкингамския дворец миналата година. Тогава Ардърн също беше бременна.

Във финалния ден на 16-дневната им обиколка в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга Меган и Хари посетиха природен парк и се "срещнаха" с две малки киви, родени само преди три дни. Кралската двойка кръсти мъничетата Коха, което на маорски означава „подарък", и Тихей, което идва от маорски израз, означаващ "да вдъхнеш живот". Меган и Хари се запознаха и с програма за отглеждане на киви.

Меган и Хари участваха в 76 прояви по време на обиколката в бившите британски колонии. Понякога Меган носеше по четири различни тоалета на ден. Тя участваше в някои странни спортни прояви, като хвърляне на ботуш и дори направи сама бананов кейк за чаено парти в Австралия.

Ето още интересни моменти от обиколката на кралските особи в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга:

Меган Маркъл победи принц Хари в хвърлянето на ботуши (СНИМКИ)

Меган Маркъл – ослепителна на официална церемония в Сидни (СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл посетиха кралство Тонга (СНИМКИ+ВИДЕО)

Меган Маркъл показа бременно коремче във Фиджи (СНИМКИ)

Мелбърн приветства принц Хари и бременната му съпруга Меган (СНИМКИ)

Малко австралийче обсипа Хари и Меган с прегръдки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл "на среща" с коала (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.