Недоволство имаше в няколко града на страната

Масов протест срещу цените на горивата в Благоевград. Недоволни направиха автошествие по главния път Е79, което доведе до транспортен хаос. Шофьорите затвориха движението при село Железница преди Симитли и обявиха, че започват подготовка за масов протест в София.

Протести срещу скъпите горива в Монтана, Добрич и Стара Загора

Протестът започна от Благоевград, но колите бързо се прехвърлиха на главния път за Гърция. Когато колоната стигна до Железница, се получи пълен хаос на пътя. И новото, и старото трасе от Симитли за Благоевград се оказаха напълно затворени. Протестът продължи с пълна блокада на главния път. Част от пътуващите по трасето не приеха начина, по който се протестира.  

Според протестиращите цените на горивата са изкуствено завишени и затова държавата трябва да се намеси в ценообразуването. Блокадата на Е79 доведе до тежък трафик през целия неделен ден, като на колоните от автомобили им отне часове да се изтеглят.

Протести срещу цените на горивата в няколко града у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

Протестно шествие срещу високите цени на горивата имаше и в Пазарджик. За кратко беше блокиран пътят от града към магистрала „Тракия”. Патрули  охраняваха протеста и регулираха трафика по маршрута, за да не се допуснат пътни инциденти.

Стотици излязоха на протест и в Ямбол. Автошествието против високите цени на горивата беше и в подкрепа на майките на деца с увреждания. Колоната с над 200 автомобили премина по централните улици на града. За кратко беше блокиран изходът на Ямбол към Сливен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.