Необходимо е и вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен

„Топлофикация София” започва поетапно пускане на отоплението в столицата от 7 ноември, сряда. Новият отоплителен сезон стартира при три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза за трайно застудяване, съобщиха от дружеството.

БЮДЖЕТ 2019: Увеличават енергийните помощи за зимния сезон (ОБЗОР)

Приоритетно ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради.

От особена важност преди пускането на парното е клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато.

ОКОНЧАТЕЛНО: Парното и топлата вода поскъпват с между 2 и 9% (ВИДЕО)

Необходимо е и вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване, припомнят от дружеството.

„Топлофикация София” дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.