Среща с Бриана от Варна, която грабна титлата в категория "Талант"

Бриана Петрова от Варна е българчето, което стана „Мини Мис Свят 2018”. Наричат я „дете чудо”, защото освен красива, тя е и талантлива – свири на пиано, пее и танцува.

Идеята за явяване на конкурсите идва от майката на Бриана. Всичко започва с „Мини Мис Варна”, където момичето печели първо място. Тя е едва в трети клас, а вече може да се каже, че участието в конкурси за красота за нея не е нещо необичайно. Не е очаквала да спечели и световното състезание, където е имало 55 участници от различни държави. Конкурсът продължава шест дни.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Първият ден беше запознаването с децата и с журито. Вторият ден беше интервюто с журито. Третият ден беше националните носии. Четвърти ден вече беше дефилето. Пети ден беше талантите”, разказа Бриана.

Бриана участва в конкурса със социален проект, свързан с децата с увреждания. Казва, че е избрала тази тема, защото иска да има справедливост и тези деца да не се чувстват изолирани от света.

„Свиря на пиано от четиригодишна. Танцувам латиноамерикански танци от шестгодишна. И поп, и джаз пеене от седемгодишна”, разказва за себе си детето.

Бриана не е зарязала училището заради славата. Любимите й предмети са български и математика. Учителите я подкрепят, но изискват от нея толкова, колкото от другите деца. Не я оставят да се главозамайва.

Какво се случва зад кулисите на конкурсите "Мис Свят" и "Мис Вселена" (ВИДЕО)

Новата Мини Мис Свят е мълчалива. Притеснява се от камерата. Дори когато говори за успехите си изглежда неуверена и плаха.

„От всички конкурси на които съм се явявала имам 55 златни медала 3 сребърни и 3 бронзови”, споделя Бриана. Не мисли обаче, че е много надарена и казва, че полага доста усилия.

Дните й са плътно заети с репетиции и уроци.

„Не ми остава много свободно време, но винаги през свободното ми време играя с приятели”, казва момичето. Тренира по три часа всеки ден, един ден от седмицата почива.

Учителите на Бриана смятат, че е спечелила журито  на световния конкурс в Гърция  с това, че прави всичко с любов и голямо сърце. Но истинската мечта на  най-новата Мини Мис е да стане актриса.

Стажант-репортер: Аида Барнучян

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.