Председателят на бюджетната комисия направи специално изявление в парламента

"На Изпълнителна комисия снощи обсъдихме напрежението в страната и протестите, едно от които е "Гражданската отговорност". Това заяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова в специално изявление в Народното събрание.

Тя добави: "Между двете четения на Кодекса за застраховане предложих текстове, с които "Гражданска отговорност" да не се повишава. По решение на Изпълнителната комисия казвам:

Ние предлагаме в Кодекса за застраховането да влязат текстове за установяване на методика за остойностяване на имуществените и неимуществени обезщетения при ПТП .

Предлагам таван до 5 хил. лв. на неимуществено защитени на починал на всички роднини - извън тесния кръг роднини, което значи родители, деца, съпруг, съпруга. Става въпрос единствено за неимуществени вреди и то само за роднини на починали", поясни Стоянова.

Менда Стоянова: Ако изтегля предложението си, „Гражданска отговорност” ще скочи (ВИДЕО)

Ако това предложение не се приеме, означава, че Гражданската отговорност може да се увеличи двойно, тройно и повече, категорична е Стоянова.

Горанов: Спекулация е 1000 лева за „Гражданска отговорност" (ВИДЕО)

Тя отново подчерта, че ако нейните предложения се приемат, няма да има повишение на "Гражданската отговорност." Затова е било решено тя да поиска среща с президента Румен Радев, за да го запознае с параметрите на предложенията за "Гражданска отговорност".

Спекулации за 1000 лв. "Гражданска отговорност" са напълно безпочвени, подчерта Стоянова. 

ДЕБАТИ ЗА „ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ”: Да бъдат ли въведени лимити на обезщетенията?

НОВИТЕ ПРАВИЛА В ЗАСТРАХОВКИТЕ: Системата "Бонус-Малус" и как ще се прилага?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.