Как се стигна до оставката му?

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка точно месец след изказването, което взриви недоволството. Тогава той нарече майките от инициативата „Системата ни убива”  „кресливи жени”, а децата им – „уж болни".

Няколко дни по-късно последва извинение, но не от Симеонов, а от премиера Бойко Борисов.

Валери Симеонов подаде оставка, Борисов я прие (ВИДЕО)

Преди три седмици оставката на вицепремиера поиска и единият му партньор в „Обединени патриоти” - Волен Сидеров.

Оставка обаче нямаше. А Симеонов заяви, че думите му били извадени извън контекста и не бил разбран. Ден по-късно обаче, след среща на високо равнище, все пак се извини.

В рамките на година и половина на поста вицепремиер Валери Симеонов успя да привлече интереса към себе си с още едно отказано извинение - към руския патриарх Кирил, когото нарече "второразрядно съветско ченге".

Шум се вдигна и в „Слънчев бряг”, където среднощните акции на вицепремиера, целяха да гарантират „тих” туризъм. През февруари пък Симеонов влезе в задочен конфликт с евродепутатката Ска Келер като поиска външното ни министерство да я обяви за персона „нон грата”, защото се месела във вътрешните ни дела по темата за втори лифт в Банско.

Протестиращи майки за оставката на Симеонов: Това е първата спечелена битка

Вицепремиерът потърси и дупки в оградата на границата с Турция, след като Елена Йончева го обвини в злоупотреби. Отново на границата Симеонов се опита сам да контролира пътуващите от Турция към страната ни гласоподаватели.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.