Той е в болница с тежки наранявания

Бракониери пребиха с дървен кол горски стражар край Гоце Делчев. Пострадалият служител на реда е настанен в болница със счупен крак и тежки наранявания. Извършителят е задържан.

Проблемите между горския инспектор Дафко Марваков и Карамфил Славчев започнали още преди три години, когато Марваков осуетил бракониерски набег в гората край Баничан. Оттогава към служителят на горското стопанство започнали непрекъснати заплахи от страна на Славчев. В петък вечерта Марваков отишъл да вземе моторната си резачка от сервиза в Баничан и в тъмнината бил причакан от нападателя си.

Пребиха ученик в двора на училище в голямото междучасие

Боят продължил 15 минути. Със счупен крак Марваков едва намирал сили да се защити, като срещу освирепелия си нападател успявал да се предпазва само вдигайки резачката над главата си. Боят прекратил местния кръчмар, който успял да озапти Карамфил Славчев. Съпругата на Славчев категорично отрече мъжът й да е посягал на Марваков.

 

"Чух някакъв шум, чупене на дърво. По инстинкт се обърнах и видях лицето, което държеше дървен кол, замахна с много голяма злоба към мене , аз вдигнах самата резачка ,която ме предпази от самият удар иначе щеш да ме убие. Понесох удар в лицето от моторната машина и започнах да бягам", разказа Марваков.

С ЦЕЛ ГРАБЕЖ: Възрастни хора са нападнати в Пазарджишко (ВИДЕО)

След подадения сигнал за побоя соченият за нападател Карамфил Славчев е задържан. Той е добре познат на служителите на горските стопанства в района на Гоце Делчев. В годините неведнъж е бил залавян да бракониерства в гората. Предстои да стане ясно дали ще остане в ареста. 

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.