Момчето е без опасност за живота

Шокираща саморазправа в Русе. Единайсетокласник е бил пребит в двора на най-голямото училище в града - "Васил Левски". Момчето е настанено в неврохирургията на русенската болница без опасност за живота, но с мозъчно сътресение. Полицията е открила извършителите.

Агресия в детска градина: Защо се допуска бой и тормоз между децата?

Петимата нападатели, които са от друго училище, издебнали момчето в голямото междучасие, свалили го на земята с юмруци и го ритали, разказа лелята на пострадалото момче. През това време двама държали приятеля му, така че да не може да му помогне.

Охраната на училището била далеч, а на мястото на побоя зад физкултурния салон няма камери. Предполага се, че мотив за боя са неуредени отношения между учениците. Други деца веднага повикали учители, а фелдшерът оказал помощ до пристигане на линейката.

Побоят става в голямото междучасие вчера следобед, докато Даниел бил навън със свой съученик.

„Ударите са предимно в главата, само в главата има отпечатък на лицето си от подметка”, разказа майката на пострадалия ученик Елица Димитрова.

Нападателите са завлекли момчето зад физкултурния салон - това е единственото място в двора на училището, където няма камери.

Три момчета се нахвърлили върху Даниел, други двама държали съученикът му, за да не може да му помогне. Момиче от класа на Даниел случайно видяло какво се случва и се втурнало да помага.

„Ако не беше това момиче там, те щяха да го смачкат от бой, те можеха и да го убият, ножове са му показвали”, споделя майката на момчето.

Докато дойдат полиция и линейка, фелдшерът оказал първа помощ на Даниел.

„Това бяха контузни рани по челото, лявата скула и дясната скула и дясната плешка отзад”, обясни фелдшерът Младен Христов.

Причината за побоя бил спор за момиче. От ръководството на училището са категорични, че взимат мерки , за да опазят възпитаниците си.

„Това което правим, е видео наблюдение към всички основни входове, в самата сграда, имаме пропускателен режим, огради…”,  обясни зам.-директорът на училището Красимира Иванова.

Биячите вече са хванати от полицията. А майката на Даниел иска те да не се разминат бе наказания.

Репортер: Наталия Йорданова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.