Възстановено е движението на пътя Видин-Монтана за леки автомобили

Инцидент затвори пътя Видин-Монтана тази сутрин. Тир се обърна в района на село Смоляновци. 

Тирът се обърна към 4 часа в сряда сутринта на международния път между Видин и Монтана. Той е с благоевградска регистрация. Шофьорът е македонец. Той е пътувал от Дания. Към 9 часа екипите на "Гражданска защита" успяха да изтеглят тежкотоварния автомобил на едното платно. Друг тир, който се опитал да изпревари колоната от авотмобили, беше запречил лентата на Е-79 за Монтана. Вече е възстановено е движението за леки автомобили по пътя Е-79. Заради хлъзкавият път автобус пропадна в канавката край монтанското село Дългоделци. 

Две общини и 6 села са без електричество заради скъсани проводници.

Над 30 снегорина почистват територията на областта. Снежната покривна е над 15 см. 

На слизане на автомагистрала "Хемус" от Ботевград водачите на автомобили трябва да бъдат внимателни, защото там са спрени всички тирове, за да бъде почистено пътното платно. Снеговалежът се засилва. В Североизточна България вятърът е изключително силен и е възможно да се образуват снегонавявания и заледявания. 

Ограничено е движението по път I-7 ГКПП "Лесово" – Елхово поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от АПИ.

Мъж е загинал при челен сблъсък на пътя до Елхово

Шофьорите да леки автомобили да се движат с повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция" по обходния маршрут: Княжево – Тополовград – Голам Манастир – Малък Манастир – Изгрев – Елхово.

Главен път Велико Търново – Русе, в района на с. Поликраище временно е затворен за движение. В участъка са се ударили два товарни автомобила. Пострадали няма. 

Временно движението на товарни автомобили над 12 тона по път I-2 Шумен – Разград – Русе е ограничено само в посока Шумен – Русе поради снегопочистване.

Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакат на място.

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, както и пред проходите "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Обзорски", "Печинско", "Предел" и "Рожен". 

Ограничено е движението на моторни превозни средства над 12 тона през проходите "Троянски", "Петрохан" и "Шипка", над 10 тона - през "Вратник" и "Твърдишки", а над 3.5 т - през "Дюлински" и "Пампорово". Целогодишно са затворени за движение проходите "Златишки" и "Върбишки". 

Близо 800 машини тази нощ са обработвали пътните настилки, съобщиха от АПИ.

Репортер: Биляна Борисова, Румяна Попова, Николай Василковски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.