По-скоро става дума за самоубийство, смята криминалистът Ботьо Ботев

Твърде рано е да се правят каквито и да е изводи по случая с намерения мъртъв шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. Бих казал, че в тази ситуация нещата вървят към самоубийство. Това каза в ефира на „Здравей, България” криминалистът Ботьо Ботев.

Самоубийство е основната версия за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък

„Ако някой е решил да инсценира самоубийство, може ли да осъществи всички тези действия – да стреля с пистолет, който е в неговата ръка и да го остави в същото положение, в което трябва да се намери. Трудно е да се помисли, че подобни действия биха се извършили, но не са изключени и като теория./…/ Ако се стигне до това становище, разплитането на случая става по-лесно, защото да се направят подобни действия, това означава, че той има основание да заблуди разследващите ”, каза още той.

„Самоубийството е сложна психологична категория, когато човек е стигнал до подобни съждения и действия. Конкретно по тази ситуация има много неща, които трябва да се изясняват, както в едната, така и в другата страна”, обясни криминалистът.

Намериха мъртъв изчезналия шеф на КАТ-Казанлък (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев заяви, че не трябва да се подценява проверката за корупционни действия в Районното управление. Според информации, дни преди изчезването на Тодор Николова, е имало разкрит служител от "Вътрешна сигурност", който след това се е върнал на работа. От КАТ – Казанлък обаче отрекоха да има връзка със случая.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.