В близост до трупа са открити пари, тефтерче и револвер

Две са основните версии за трагедията с началника на КАТ-Казанлък - самоубийство и склоняване към самоубийство. Това заявиха от прокуратурата в града пред NOVA. След повече от 48 часа тялото на Тодор Николов беше намерено близо до язовир Копринка.

От прокуратурата отричат версия за убийство, на този етап. Основната версия е за настъпило самоубийство, тъй като при извършения оглед на местопроизшествието е намерен личния автомобил на Тодор Николов, а той самият беше заключен вътре в купето.

„На местопроизшествието е намерен личният му автомобил, в който Николов бил заключен. В ръката си е държал служебното си оръжие. На 30-40 метра от колата е открита парична сума, разделена на няколко малки пачки, малко количество боеприпаси, тефтерче и револвер в кожен кобур”, каза разследващият прокурор Таня Димитрова.

Според нея откритите вещи биха могли да са индикации за някакви корупционни практики. Дали е имало такива, който е бил замесен в тях и какво е пишело в тефтерчето, тепърва ще става ясно.

През днешния ден се наложи да бъде направен втори оглед на мястото на местопроизшествието. Причината, че не са открити два от трите телефона, с които е разполагал Тодор Николов.

Открито е обаче тефтерче на Николов, данните от които тепърва ще бъдат разчитани. Започват и разпити с колеги на вече бившия шеф на КАТ Казанлък.

Заради намерените пари около колата на Николов, върви разследване и за евентуална корупционна практика. „Наличието на такива вещи по вид е някаква индикация за евентуални корупционни практики свързани с пътна полиция и с началника Тодор Николов така че тези хипотези тепърва ще се събират доказателства по тях и ще се установява какво точно се е случило”, каза районният прокурор Таня Димитрова.

Намериха мъртъв изчезналия шеф на КАТ-Казанлък (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хората в родния на Николов Бузовград го определят като добър човек. И не приемат версията на разследващите, че се е самоубил.

Той е един изключително добродушен човек по характер, никога не е подминал никого. На който е могъл, винаги е помагал. И в същото време беше голям професионалист в своята работа”, каза за NOVA кметът на Бузовград Михаил Янушев.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.