Сънародниците ни събират пари за дрехи и обувки

За втора поредна година в германския град Кобленц се провежда дарителска кампания в помощ на нуждаещи се деца от Видин и региона. В Кобленц живеят и работят над 500 семейства от видинския квартал „Нов път”. Всички те работят и децата им ходят училище.

Младите  ентусиасти от „Ангалутне” са инициатори на събирането на дарения за събратята им, които живеят във Видин. В превод името на организацията означава „Напредничави”. Миналата година в рамките на „Коледата на Ангалутне” 75 деца от Видин получават топли дрехи, зимни якета и нови обувки.

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА: 16-то издание на благотворителния концерт

В кампанията се включва и 10-годишният Кристофър Борисов. Негова картина се продава онлайн и парите отиват в помощ на  децата.

Кампанията, както и всички останали дейности, се обсъждат на живо във Facebook. Освен роми от Видин, дарители в кампанията са и българи и германци.

Тази година средствата, събрани от 18 града в цяла Европа, са 3073 евро. Екипът на организацията от Видин изготвя списъци с нуждаещите се деца. След това ще се купят дрехи, които ще бъдат раздадени на специална церемония в града.

Репортер: Петър Филипов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.