Сега той ще може да спаси вида си от изчезване

Най-самотният жабок на света, кръстен Ромео, си намери партньорка след дълги търсения и може да спаси вида си от изчезване, съобщава в. "Метро".

Дървесна жаба пропътува 6760 км с пратка банани

11-годишното земноводно живееше усамотен живот на стар ерген в аквариум в Боливия. Учените се смилиха над нерадостната му съдба и тръгнаха да му търсят изгора из джунглите на страната. За радост на Ромео специалистите му намериха в поточе цели две Жулиети от същия вид и още три жабока. Сега ветеранът не бързал да се запознае с новите половинки, защото бил срамежлив по природа. Зоолозите се надяват Ромео да се чифтоса с някоя от новите изгори, така че поколението му отново да бъде пуснато в дивата природа.

Жаби се венчаха в Западна Индия

Находката е особено ценна, тъй като учените не бяха откривали в природата живи жаби от вида Сехуенкас от цяло десетилетие. Специалистите се натъкнаха на Ромео и го отглеждаха в аквариум с надеждата някой ден да му намерят партньорка. Тогава никой не подозираше, че издирването на Жулиета ще трае толкова дълго време.

Откриха първата в света светеща жаба (ВИДЕО)

Ромео стана световна знаменитост миналата година, когато профилът му беше пуснат в популярен сайт за запознанства. Чрез платформата бяха набрани средства за организирането на експедиция за намиране на партньорка на самотния жабок.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.