Подобни контакти между високопоставени политици и граждани са рядкост

Китайският президент Си Цзинпин направи крачка встрани от общоприетите консервативни правила за поведение в страната. Държавният глава изненада всички граждани на комунистическата република с неочаквано посещение в малък ресторант в  Пекин, където разговаря с куриерите и се включи в приготвянето на местно ястие, съобщава БТА.  

Китайският президент ще посети Русия през септември

Държавната телевизия показа как той влиза в ресторанта, разположен в южен район на столицата, който е известен с малките си традиционни улички и дворове. Президентът е попитал колко струва храната и откога собствениците живеят в града. По думите на очевидци президентът  е бил придружаван от телохранители, въпреки че не се виждат на записа.

Подобни непринудени контакти между високопоставени политици и граждани на Китай са рядко явление в страна, където дори рождените дати и семейната история на управниците е строго пазена тайна.

В Китай забраниха Мечо Пух (ВИДЕО+СНИМКИ)

Миналата година президентът Цзинпин посети земеделци в беден югозападен район с цел да разясни и обсъди кампанията си, в която предприема мерки срещу бедността.

Според световните издания китайският държавен глава си изгражда имиджа на човек от народа и е популярен сред китайците заради борбата си с корупцията, но рядко е общувал толкова непринудено с гражданите, откакто пое поста през последните шест години.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.