Коментарът идва заради недоволството на медиците от карловската болница от работата на Здравната каса

"Няма намаление на лимитите за хемодиализа и раждания. Те имат общ размер на разход, който им е определен за дадения месец. В рамките на този размер те са длъжни да извършат своята дейност. Как ще откажем раждане срещу това, че няма осигурен ресурс. Това е абсурд!". Така министърът на здравеопазването Кирил Ананиев коментира готвения нов протест на лекарите и медицинските сестри от карловската МБАЛ „Д-р Кирил Попов“, съобщава БГНЕС.

Ще остане ли Карлово без болница?

Недоволството на медиците е насочено към работата на Здравната каса, която според тях е намалила финансирането на нелимитните дейности в отделенията по „Хемодиализа“ и „Акушерство и гинекология“.

„Тези мерки, които сега ще разработим, мисля че ще бъдат достатъчно основание утре те да се откажат от своя протест“, категоричен бе Ананиев.

По-рано днес министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната. До утре министерството трябва да изготви и предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.