Коментират политическият анализатор Петър Чолаков и финансистът Виктор Папазов

Премиерът Бойко Борисов се срещна тази сутрин с британския посланик Ема Хопкинс и с вътрешния министър Младен Маринов, както и с главния прокурор във връзка с информацията, че един от замесените в случая "Скрипал" е бил в България по времето, когато е бил отровен бизнесменът Емилиян Гебрев. Случаят породи притеснения и много въпроси.

Замесен в случая "Скрипал" агент на ГРУ е бил 3 пъти в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В случая с г-н Гебрев, ако има намеса на Русия, което продължава да се изяснява, не става дума за хибридна война, а за покушение”, коментира политическият анализатор Петър Чолаков в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”. „Правят се аналози със „Скрипал”, това е характерен метод на руските служби. Но ключовият въпрос е кой има интерес от едно такова посегателство върху живота на Гебрев? За мен логичният отговор е свързан с бизнеса на г-н Гебрев, който изнася оръжия за Украйна. Тук съвсем непосредствено се засяга руския интерес. Дали Русия е замесена, това ще се изяснява”.

„Цялата тази работа ми е толкова смешна. Гледам лоша възстановка на прекрасен филм – „Да разлаем кучетата”. Това ни инсценират в момента. „Скрипал” е пропагандна, тъпа операция. „Да разлаем кучетата”, обединено с „1984” на Оруел. Пропаганда – много сериозна, много организирана”, коментира финансистът Виктор Папазов.

Запитан дали съществува хибридна война, Чолаков заяви, че според него съществува.

„Има множество примери, които се дават. Има руски хакери, които са отклонявали десетки милиони от американски банки, за които се твърди, че са вербувани от руските служби”, коментира Чолаков.

Повече гледайте във видеото 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.