Зрители се оплакват, че реновирането на жилищната им сграда продължава прекалено дълго

Жилищен блок в квартал "Левски" в Ботевград не може да бъде саниран вече половин година, твърдят живеещите в него и обясняват, че това далеч не е изолиран случай в региона. Сигналът беше подаден от зрител на NOVA.

Зрителите ни разказват, че междублоковото пространство прилича на строителна площадка, а достъпът им до гаражите е блокиран заради продължителното саниране.

Според живущите покривите, обшивките и дограмите на сградата са в критично състояние. Те казаха, че дори вече санираните части са за корекция. По техни думи майсторите работят с неподходящ инструментариум, без предпазно оборудване и предпазни мрежи за скелето.

Собственици на сграда чакат безплатно саниране 4 години

Техническият ръководител на обекта отрече тези обвиненя и допълни, че всички забележки от страна на собствениците ще бъдат отстранени.

Кметът на Ботевград  Иван Гавалюгов съобщи, че строителната площадка е открита на 18 юли, а срокът за изпълнение е 150 дни. Впоследствие блокът е спрян на 19 ноември с акт образец 10 и е пуснат преди няколко дни на 13 февруари. По договор срокът изтича на 11-ти март.

"Съгласно клаузите на сключения договор на строителната фирма ще бъде наложена санкция от 0,5 % за всеки просрочен ден", заяви той. Гавалюгов добави още, че същата фирма има още 3 обекта в града.

Целият репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.