Крадците се промъкнали през незатворен прозорец

Нагъл обир от детска градина в Монтанско. Крадците се промъкнали, когато градината не работела и откраднали отвътре, дори и химикалките на учителите. Какво още са взели и има ли задържани?

Крадците влизат от незатворен прозорец на първия етаж на детската градина в Бойчиновското село Портитовци в стая, която не се използва и е заключена.

"Те някакво приспособление явно са имали и си отварят. Вратата беше заключена и сега вече оттук си заключват и продължават", каза Виолета Къчева - директор на ДГ "Щурче" - с. Портитовци пред камерата на "Здравей, България".

Арестуваха 18-годишен за въоръжения обир на учителка в детска градина

И без да разбиват други врати на стаи, се насочили към групата на децата. С компютъра взели и клавиатурата и мишката.

Крадците са оставили монитора и принтера, които без компютъра са безполезни за работата на детската градина.

"Има лични данни, има данни за всички лица, за персонала, админ системата, всичко е вътре, базата данни от 2000 година, всичко", заяви Къчева.

Спешни мерки за охрана на столична детска градина

Взели още светещи колонки, стационарен телефон и електрическа печка. Според директора на детската градина, крадците са търсили парите от таксите.

"Но парите са в мен. Аз много предвидливо си нося парите от таксите и в края на седмицата ги внасям", добави директорът на детската градина.

Кметът на Община Бойчиновци ще достави компютър на градината, но директорката приканва крадците да върнат досегашния.

Крадецът, нахлул в детска градина, обрал две учителки

"Аз много се надявам да донесат обратно техниката, няма да им върши на тях работа. Нека да задържат и клавиатурата и мишката и перфоратора и всичко друго да си задържат", каза Къчева.

От полицията търсят извършителите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.