„Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи“, казва той

„Любознателното дете е дар Божи, а тъпият родител – бич Божи“. Думите са на журналиста Симеон Колев, който познавате като Симо от БГ Радио.

Тази вечер бял свят официално ще види третата му книга „Мисия татко: диалози“. Тя предлага идеи и теми, по които e добре децата да имат мнение, да мислят критично и да задават въпроси, защото често въпросите са по-важни от отговорите.

"Моите хубави приказки си ги спомням от дядо ми и от баща ми. Майката е непрекъснато до децата си и тя е лидер в семейството. Нещата, които съм запомнил, са от мъжката половината в семейството ми", каза Колев в ефира на "Здравей, България".

Кои са любимите детски книги на българските звезди?

Той обясни, че в неговата книга има въпроси, които не се учат в училище, и разкри, че в нея са участвали и експерти.

"За парите говори Горанов, за държавата е Томислав Дончев, а за това как е започнало всичко говори Ники от обсерваторията в Рожен. Дончев обяснява на детето кое е държавно", заяви Симеон Колев.

Освен въпросите, които присъстват в книгата на журналиста, Колев добави, че най-важната функция за него като родител е да обръща внимание на детето си.

Симеон Колев с истински истории за бащинството

"Всеки от нас има време, а тези, които нямат - това си е оправдание. Ние сме родители и не са ни натрапили да сме такива. Това е осъзнат избор, т.е., трябва да полагаме усилия за децата ни", каза журналистът от БГ Радио.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.