Товарен камион се обърна в крайпътна канавка на пътя Мъглиж-Гурково

Силният вятър и обилният снеговалеж, който се изсипа през първия почивен ден на много места на Балканите, причини сериозни проблеми по пътищата в региона. Най-силно от тежките метеорологични условия бяха засегнати товарните камиони, на които им се налагаше да пътуват през днешния ден, съобщава БГНЕС.

На пътя Мъглиж-Гурково бурният вятър стана причина товарен камион да се обърне в крайпътна канавка. По чудо при инцидента няма пострадали. Заради произшествието движението по пътя беше затруднено за няколко часа.

Бъдете внимателни на пътя: Ограничена видимост, силен вятър и навявания

Сходен инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където се преобърна ТИР с бургаска регистрация. Според водача, причината е заледен и неопесъчен път. При инцидента няма пострадали, нанесени са материални щети на превозното средство.

Снимка: БГНЕС

Проблеми имаше и в съседните страни. В Гърция ТИР се преобърна на автомагистрала „Егнатия“ в участъка между Ксанти и Комотини. Според информацията на гръцкото онлайн издание „Ксантинюз“ двама българи са извадени от авариралия камион. Шофьорът е откаран в местна болница, защото има травма на главата.

Снежна буря връхлетя САЩ

Силният вятър и снеговалежите не пожалиха и албанците. В резултат на силния вятър три товарни камиона се преобърнаха на различни места в околията Лежа, където скоростта му беше най-голяма.

Също така са повредени много билбордове, има изкоренени дървета и разрушени покриви на къщи. На някои места е прекъснато електричеството. Зимата се завърна с пълна сила в Албания, включително и в адриатическото пристанище Драч.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.