Вижте кои известни личности са преборили коварното заболяване

Ракът е бичът на нашия век. С тежката болест се борят много хора и никой не е застрахован. Сила на духа дават известни личности, които пребориха успешно различни форми на коварното заболяване, пише dariknews.bgЕто кои са те:

Хю Джакман
Макар и във филмите на Марвел да е играл ролята на върколака, който не може да бъде наранен, то в реалния живот болестта не го подмина. През 2013 г. Джакман бе диагностициран с рак на кожата. Открит му е недоброкачествен тумор на кожата на носа, който най-често се развива при хора със светла кожа. За щастие раковите клетки са отстранени успешно и сега актьорът ходи само на профилактични прегледи.

Робърт де Ниро
През 2003 г., на 60-годишна възраст, актьорът бе диагностициран с рак на простатата. За щастие, той е бил в ранна фаза и, тъй като често ходил на профилактични прегледи, Де Ниро се спасил от нещо по-страшно.

Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт
Майката на актрисата страдала от рак на гърдата и Кристина знаела, че има голям шанс нещастието да сполети и нея. През 2008 г. й поставят тежката диагноза. Но вместо да рискува разпространяването на рака, Апългейт взима тежко решение и се подлага на двойна мастектомия.

Марк Ръфало
Много хора не знаят, но Марк Ръфало е имал мозъчен тумор през 2001 г. Актьорът отива на преглед, след като сънува, че е болен от рак. След отстраняването на тумора актьорът споделя, че е започнал да оценява живота и всичко, което му се случва.

Анджелина Джоли
Актрисата Анджелина Джоли претърпя няколко ужасни загуби – на майка си, баба си и леля си. Всички губят живота си заради рак на гърдата. За да избегне тежката диагноза, Джоли си направи превантивна двойна мастектомия.

Информация: dariknews.bg

И още по темата:

Специалисти разработиха нов метод за борба с рака с помощта на стволови клетки

Диета-чудо предпазва от рак и Алцхаймер

Тестват върху хора лекарство, което удължава живота

Почина модната легенда Карл Лагерфелд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.