Българската звезда в Холивуд пристига у нас

Българската звезда в Холивуд - Димитър Маринов, пристига у нас. Актьорът ще представи наградения с "Оскар" за най-добър филм "Зелената книга" пред българската публика. Това ще се случи по време на 23-я „София филм фест”, който започва след броени дни.

„Той е първият българин, който успя в едната си ръка да държи българското знаме, а в другата "Оскар!", казва Стефан Китанов, директор на „София Филм Фест”.

Димитър Маринов ще представи и лентата на режисьора Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", в която Маринов играе една от централните роли.

На фестивала има още „звездно” присъствие  - носителят на "Оскар" - Павел Павликовски, ще представи филма - "Студена война", който получи три номинации за престижната награда. На 11-ти март в кино "Люмиер" ще бъде премиерата на филма на журналистката Галя Щърбева "Калин и отбора на затвора".

„Сниман е почти 5 години в затвора в Казичане и разказва историята на един вдъхновяващ човек - Калин, който е психологът на затвора и който въвлича затворниците в различни ситуации, така че да ги социализира за живота извън решетките!", споделя журналистката.

През август "Калин и отбора на затвора" беше единственият български филм, селектиран в престижния "Сараево филм фестивал".