КАТ въведе специални мерки за контрол

Засилен трафик по пътищата на страната. Заради трите почивни дни около националния празник се очаква 260 000 души да тръгнат на път по пътищата на България и към съседните страни.

От КАТ въведоха специални мерки за контрол на трафика. Екипи на полицията са разположени на изходите на големите градове и по основните пътища в страната. На местата, където обичайно стават  задръствания, движението ще бъде подпомагано от полицейски екипи.

Три почивни дни: Има ли засилен трафик по пътищата у нас?

Особено внимание ще се обърне на тунела „Витиня” на автомагистрала „Хемус”. Заради ремонти движението ще се извърша двупосочно в едната тръба. Трафикът ще се подпомага от патрули на полицията. Ще се следи за шофиране в аварийната лента. От Пътна полиция напомнят, че при първо нарушение глобата е 1000 лв. и три месеца без книжка.

От петък е в сила и новата мярка за самоконтрол на шофьорите на тирове при спазването на забраната за движение. Нарушителите ще бъдат глобявани.

За следващите дни БДЖ осигурява над 8 000 допълнителни места в съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Какви са правомощията на тол полицията?

Засиленото движение по пътищата започна още в петък в края на последния работен ден. Обичайно в посока Гърция по главен път Е-79, както и по магистралите „Тракия” и „Хемус”.

Под особено внимание ща бъдат и винетките, както за българските автомобили, така и за чужденците, които преминават транзитно през България.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.