Очакват ни масови проверки за винетни стикери

От 1 март се очакват засилени проверки на тол полицията. Освен Пътна полиция, вече и инспекторите на тол-контрола могат да спират автомобили за проверка. Те ще следят за наличието на електронна винетка или все още валиден стикер на предното стъкло.

Започват да глобяват шофьорите без винетки

„Засега няма затруднения в трафика. Засилено е полицейското присъствие. Правят се масови проверки. От 14 до 16 ч. е забранено движението на тежкотоварните камиони. Поставени са знаци за забраните. При неспазване на правилата, водачите ще бъдат санкционирани. Глобата е 300 лв., лишаване от правоуправление за срок 1 месец и спиране на превозното средство от движение за 1 месец”, каза в ефира на „Събуди се” началникът на КАТ-Ловеч  Николай Недялков. Той допълни, че тол полицията ще облекчи работата и присъствието им ще намали нарушенията.

ТРИ ПОЧИВНИ ДНИ: Очаква се засилен трафик по пътищата в страната

Шофьорите на камионите трябва да се самоконтролират и да не нарушават забраната за движение в определени часове. За да няма неразбрали, от петък на ГККП-тата раздават на водачите на тежкотоварни превозни средства листовки, с пояснения за въведените забрани.

Репортери: Мартин Георгиев, Владислава Тричкова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.