Темата коментира депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов

„Явно колегите от БСП извън парламента се занимават само със сделки. Ако г-жа Нинова смята, че националната сигурност на България е сделка – да го приемем за една сделка. Но ако приемем, че националната сигурност не може да се търгува и не е стока, то тогава това е една лъжа”. Това коментира в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов относно обвиненията на Корнелия Нинова към ГЕРБ и ДПС относно Закона за вероизповеданията.

БСП не влезе в пленарна зала за гласуването на президентското вето

„Факт е, че на два поредни Консултативни съвета за национална сигурност при президента имаше пълен консенсус от абсолютно всички политически формации да се приведе Законът за вероизповеданията в онзи му вид, осигуряващ пълното финансиране на вероизповеданията в България”, каза още той.

По думите му, за да бъде възможно Законът за вероизповеданията да тръгне в чистия му вид и вероизповеданията да се чувстват самостоятелни, без външни влияния, то е необходимо държавата трябва да ги финансира.

Относно коментираните през последните дни натрупани дългове на вероизповеданията, Ибрямов заяви: „Това са дългове на вероизповеданията, които са се натрупали покрай онзи момент, в който всеки един има претенции към даденото вероизповедание. Всеки един си има дадени претенции към дадено вероизповедание. Оттам нататък започват съдебните спорове”.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.