Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, заяви зам.-председателят на партията

"По традиция предизборните слогани на ГЕРБ са изпълнени със съдържание и техният избор не е случаен". Това заяви пред журналисти в тервелското село Зърнево, област Добрич, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.  

След представянето на слогана се оказа, че през 2009 година от НДСВ вече са се явявали на евроизбори със същия.

"Европа ни чува" е слоганът на ГЕРБ и СДС за кампанията за евровота (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, интересували сме се само от това да гарантираме приемственост между основните предизборни послания на партията", заяви Цветанов. "В нашия слоган „Европа ни чува“ има заложени много резултати – за европейската перспектива на Западните Балкани, за охраната на границата на ЕС, за диалога между ЕС и Турция и за всички досиета, които успяхме да затворим по време на европредседателството. Всичко това ни дава основание да смятаме, че наистина Европа ни чува". 

Цветанов обясни, че след евровота ще бъде направен щателен анализ на изборните резултати, като в подбора на кандидати за кметове и общински съветници ще се взима под внимание тяхната активност и обществено одобрение по време на европейските избори. Зам.-председателят на ГЕРБ също така анонсира, че кандидатът за кмет на Добрич ще бъде партиен член, но все още е рано да се говори за име, тъй като номинационните събрания не са стартирали.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.